Brattvåg – Aalesund
NM, 2. runde
Brattvåg stadion lørdag klokka 16.00
Kampen streames på smp.no

Træff ble slått i den første cuprunden søndag. Allerede førstkommende lørdag er det duket for den andre runden i turneringen. Brattvåg er motstander på Brattvåg stadion, og alt ligger til rette for en cupfest nord i Ålesund kommune.

Overbevisende

Begge lag kom seg enkelt videre fra 1. runde. Aalesund vant komfortabelt 0-4 borte mot Træff på Reknesbanen i Molde. Erlend Segberg åpnet ballet etter 16 minutter. Deretter slo Isak Dybvik Määttä til med et kunstmål selv de største stjernene på kloden ville vært stolte av. Jonas Grønner la på til 0-3 i andre omgang, før Sigurd Haugen kom inn fra benken og gjorde 0-4.

Brattvåg tok turen til Nordmøre, hvor Sunndal ventet. Gultrøyene fra Sunnmøre vant oppskriftsmessig med samme siffer som AaFK.

Sigurd Haugen under treningskampen mot Brattvåg tidligere i år.

Tapte mot Hødd

Onsdag spilte Brattvåg seriekamp i PostNord-ligaen da de gjestet Hødd i Ulsteinvik. Blåtrøyene fra Søre Sunnmøre har vært skarpe i innledningen av årets sesong, og fortsatte sin gode rekke med resultater da Brattvåg ble slått 1-0.

Skal vi tro rapportene var kampen tett og jevn. Kampen var sjansefattig til det smalt fra hjemmelagets Oskar Løken etter at en time var spilt. Etter scoringen produserte Hødd flere store sjanser, og i sum var det fortjent at utfallet ble som det ble.

Ikke ukjente for hverandre

Aalesund og Brattvåg har møttes en rekke ganger de siste årene, primært i treningskamper. I juni, mens det var et lite opphold i seriespillet, møttes lagene to ganger på få dager. Først endte det 1-1 i Brattvågen, før Aalesund noen dager senere vant med 3-0 på Color Line Stadion.

Før fjorårssesongen slo Brattvåg Aalesund 1-2 på CLS, mens lagene spilte 3-3 i 2019. i

I 2018 vant Aalesund 4-0.

Forrige gang lagene møtte hverandre i en tellende kamp var i 2016. Da barket lagene sammen i cupen. 90 minutter pluss tilleggstid klarte ikke å skille lagene, og da dommeren blåste av var det fremdeles målløst på Brattvåg stadion. Heller ikke i ekstraomgangene ble det scoringer, og dermed måtte kampen avgjøres fra ellevemetetsmerket. Der var Brattvåg best og vant 6-5, og dermed smalt cupbomben til ellevill jubel hos hjemmelagets supportere.

Det skal vi sørge for at den ikke gjør i år.