Komfortabelt videre i cupen

Aalesund slo Træff.

All foto: Srdan Mudrinic

Tangotrøyene er videre til 2. runde i cupen etter 0-4-seier borte mot Træff i ettermiddag.

Første omgang

AaFK skapte flere store sjanser før pause i cupens 1. runde borte mot Træff. Allerede etter tre minutter kunne det stått 0-1 da Mamadou Diaw brant en stor mulighet. Torbjørn Kallevåg la inn fra høyre, og senegaleseren smalt til på volley. Ballen gikk over mål.

Det var ikke ufortjent da Erlend Segberg satte inn 0-1 etter 16 minutter. Alt hadde handlet om Aalesund fram til scoringen. Etter mye klabb og babb etter en corner, og et par blokkerte skuddforsøk, smalt midtbanemannen til slutt ballen i nota.

Få minutter senere var Mamadou Diaw igjen på farta. Teknikeren viste seg fram på kanten, slo ut til Isak Dybvik Määttä, som sendte den videre til Kristoffer Ødemarksbakken, som satte ballen over fra få meter.

Etter halvtimen var det Diaw som avsluttet, og der var han nære ved å øke ledelsen! Kristoffer Ødemarksbakken vippet ballen over keeper Beinset, og der ventet Mamadou, som ikke kom godt nok over ballen og headet over.

Drøye ti minutter før pause kom 0-2. En corner fra David Kristjan Olafsson ble bokset opp i lufta av Træffs keeper. Isak Dybvik Määttä sto godt plassert og slo til med et utsøkt brassespark. Rett i nota fra unggutten!

Inn mot pause kom AaFK til et par forsøk, men laget klarte ikke å øke. Træff - Aalesund 0-2 til pause.

Med et magisk&nbsp;<em>brassespark</em>&nbsp;sikret Isak Dybvik Määttä 0-2 til pause! Foto: Srdan Mudrinic

Andre omgang

Etter pause yppet Træff seg litt, og den ikke ukjente innbytteren Makhtar Thioune satte en støkk i det som var av folk i og utenfor bana etter 52 minutter. Den tapende cupfinalisten fra 2009 så at Andreas Lie sto langt ute og prøvde seg fra midtbana. Ballen smalt i tverrliggeren og forsvant over!

Træff holdt på å redusere også etter 65 minutter, da spissen Eirik Kjørsvik kom seg på et innlegg og skled ballen mot mål, men ble hindret av en glimrende redning fra Andreas Lie.

Tre og fire minutter senere var Mamadou Diaw frampå. Først avsluttet han over, deretter ble han hindret av en kjemperedning signert hjemmelagets keeper.

Etter 71 minutter kom dagens tredje AaFK-scoring, et resultat av litt rot etter en corner, og Jonas Grønner puttet. Sju minutter senere la Sigurd Haugen på til 0-4 alene med keeper.

Like før slutt var Sigurd nære ved å bli tomålsscorer etter fint forarbeid av Niklas Castro. Fin kombinasjon av de to innbytterne, men Beinset avverget. Også Andreas Lie måtte i aksjon på tampen da Træff angrep, men han gjorde som sin keeperkollega fra Træff og reddet.

Fullt fortjent seier til Aalesund, som er videre til 2. runde i NM!

Træff - Aalesund 0-4 (0-2)