Fremdeles uten poeng på bortebane

Aalesund med tap i Sogndal.

Hjemmelaget hadde ballen mest i starten av kampen mot et Aalesund som lå lavt. Etter at de ti første minuttene var unnagjort åpnet kampen seg mer opp, og Aalesund flyttet laget lenger opp i bana.

Midt i en ok AaFK-periode var det hjemmelaget som skulle få hull på byllen. Etter 15 minutter fikk Sogndal frispark ute til høyre, og ballen ble slått inn i feltet. Der ventet Mansour Gueye, som headet inn 1-0.

Bare minuttet senere var hjemmelaget igjen på farta. Et innlegg fant Axel Kryger, som sendte ballen i retning lengste kryss. Michael Lansing fikk hånda på ballen og vippet den over tverrliggeren.

Aalesunds første store sjanse kom etter 18 minutter, da laget fikk jobbet ballen inn i feltet. Målscorer Mansour Gueye fikk hodet på ballen og sendte den nesten i eget mål, men ble reddet av at målet (dessverre) ikke var ekstra bredt.

Halvveis ut i omgangen kom en ny bra Aalesund-sjanse, da tangotrøyene spilte seg fint inn på Sogndal halvdel. Niklas Castro fikk ballen utenfor sekstenmeteren og brant til - utenfor.

AaFKs nummer 9 fortsatte å skape trøbbel. Etter halvtimen skaffet den kjappe angriperen frispark i god posisjon. Frisparket fra Simen Bolkan Nordli gikk rett i muren, men AaFK bet seg fast og fikk hjørnespark. Det klarte bortelaget dessverre ikke å utnytte.

Aalesund var det førende laget inn mot pause, og var nære ved å score tre minutter før pause da Bolkan dro seg innover og forsøkte seg. Ballen hadde god retning, men forsvant utenfor.

1-0 til Sogndal ved halvspilt kamp.

AaFK grep fatt i andre omgang omtrent fra første spark på ballen, og hadde gode minutter etter hvilen, men ble stående og stange mot et lavtliggende Sogndal. Hjemmelaget ble ikke liggende lavt lenge, og tok mer over etter den friske Aalesund-starten. AaFK var ikke interesserte i å bli liggende bakpå, og kampen åpnet seg opp med intensitet og trøkk.

Det var lite med sjanser i starten av omgangen, og Akor Adams forsøk rett på Michael Lansing etter 65 minutter var kanskje omgangens første.

Aalesund fikk et par sjanser like etterpå. Først avsluttet Sigurd Haugen, men ballen gikk i blokka. I kjølvannet av Haugen-muligheten brant Niklas Castro av, men keeper var på pletten.

12 minutter før slutt var det Simen Bolkan Nordli sin tur å lade kanonen da Aalesund kom framover. Skuddet var det futt i, men heller ikke Simen traff innenfor rammeverket.

Sogndal skapte lite etter pause. Ni minutter før slutt fikk Sivert Manmsverk hodet på ballen etter en dødball, men traff heldigvis for Aalesund på utsida av stolpen. Minuttet før full tid traff Manmsverks lagkompis Per Egil Flo på innsida av stolpen. Kapteinen fikk skoa på et langt innkast som satte Michael Lansing ut av spill, og dermed kunne hjemmelaget juble for 2-0.

Det ble også sluttresultatet på Fosshaugane Campus.

Sogndal - Aalesund 2-0 (1-0)