Drama da Kapp Verde røk ut

Før kampen var en time gammel hadde dommeren sendt to spillere fra Kapp Verde i dusjen. Dermed ble oppgaven omtrent umulig mot favoritten Senegal.

Nenass kom aldri på banen og måtte se alt dramaet i 1/16-finalen i Afrika-mesterskapet fra sidelinjen.

Allerede etter 20 minutter fikk Patrick Andrade, som til daglig spiller i Qarabag i Aserbajdsjan, direkte rødt av dommeren. De holdt likevel stand i resten av omgangen med ti mann, men Pape Alassane Gueye var nær da han traff tverrliggeren fem minutter før pause. Seks minutter etter hvilen så traff Gueye nok en gang treverket, men ballen ville ikke inn.

Bare 12 minutter inn i 2. omgang ble Kapp Verde redusert til ni mann. Da fikk keeper Vozinha (AEL Limassol) marsjordre.

Det tok kun seks minutter før Senegal scoret med to mann mer på banen. Sadio Mané sto hele alene ute i feltet og sendte ballen i mål i motsatt hjørne via tverrliggeren. VAR måtte i aksjon igjen, som ved begge de røde kortene, og også denne gangen fikk Kapp Verde avgjørelsen mot seg. Målet ble helt korrekt godkjent og dermed sto det 1-0.

Resten av kampen ble naturligvis stort sett enveiskjøring mot målet til Kapp Verde, og ett minutt på overtid økte Senegal til 2-0 ved Bamba Dieng.