Dette har ikke skjedd på ti år!

Husker du forrige gang Aalesund scoret seks mål eller mer på bortebane i en obligatorisk kamp?

Lørdagens storseier mot Åsane var i kategorien "utklassing". Det har vært noen minnerike bortekamper for AaFK opp gjennom årene, men vi må helt tilbake til 2011 for å finne den forrige med seks mål eller mer til tangotrøyene.

I jubelsesongen 2011, da Aalesund vant cupen for foreløpig siste gang, startet cupeventyret i hjembygda til Grandiosa, Geir S. Vik og Øyvind Vebenstad.

Scoringene lot vente på seg, og det tok "hele" 29 minutter før den første nettkjenningen kom. Da kunne Solomon Okoronkwo juble for scoring. Magnus Sylling Olsen ville ikke være noe dårligere, og laget like godt to mål før pause. Tangotrøyene gikk til pause med en komfortabel 0-3-ledelse.

Michael Barrantes kom på scoringslista da AaFK slo Stranda 0-8 i cupens første runde i 2011. Her fra kamp mot RBK på Color Line Stadion. Foto: NTB Scanpix.

Etter pause økte Michael Barrantes til 0-4, før Sylling Olsen igjen var frampå. I sluttminuttene banket Aalesund inn tre til. Michael Barrantes, Christian Myklebust og Kjell Rune Sellin laget mål i løpet av omgangens siste minutter. 0-8 til Aalesund!

Om vi ser på kamper i seriespillet, må vi 20 år tilbake i tid for å finne forrige gang AaFK scoret seks mål eller mer på fremmed gress. Det har blitt fem scoringer på bortebane noen ganger, som da Pors Grenland ble slått 1-5 i siste serierunde i 2005, men flere enn seks har ikke et Aalesund-lag scoret siden 19. august 2000. Da ble det hele 12 nettkjenninger i bortemøtet med Orkla i 2. divisjon avdeling 6. Om den rekorden ryker i 2021 er nok tvilsomt, men som tidligere Orkla-trener Nils Arne Eggen en gang sa: "It's hope in a hanging snore".